Januári kedvenceim

jankedvencEbben a hónapban nagyrészt azok váltak a kedvenceimmé, amiket karácsonyra kaptam, vagy akkoriban vettem magamnak.
Sajnos a kép minősége nem túl jó, és a színeket nem adja vissza tökéletesen, de ahol tudom, linkelni fogom az eredeti terméket.

♥ Elsőként ez a fekete mini ceruzaszoknya, amely elasztikus anyagának köszönhetően szép alakot biztosít. Bár anyagában keresztben csíkos de mégsem szélesíti a csípőmet. Igazi alapdarab, a “kis fekete” szoknya változata, amit minden alkalomra be lehet vetni. Éppúgy felvettem színházba, mint a munkahelyemre is, persze a megfelelően összeválogatott felsővel és kiegészítőkkel.

♥ Bökös Borbála Sárkányos rend sorozata. Az első kötetet olvastam végig, tegnap kezdtem a másodikat. Nekem ez egy korszakáttörő mű, és azért került be a kedvenceim közé, mert ledöntötte egy belső falamat. Ugyanis  életemben először vettem és olvastam történelmi regényt. A középiskolai tanárom belém plántálta, hogy a történelmet csak az a kevés kiváltságos értheti és élvezheti, akik képesek átlátni ezt a száraz és kusza szövevényt, és én nyilvánvalóan nem tartozom közéjük. Bori könyvét épp azért vettem meg, mert elhatároztam, hogy leküzdöm végre a történelemtől való félelmem. Elkezdtem olvasni… és a történet magával ragadott. És egyszer csak megéreztem, hogy a tanáromnak mennyire nem volt igaza! Hiszen a jelenidejű valóság, a történelem és bármilyen regény fikciója nem is áll olyan távol egymástól! Az ember minden korban ember volt, szeretett, félt, undorodott, örült, épp azokat élte át, mint én most. Az pedig, hogy mindezt más valóságú díszletek között tették, csak színesíti a szememben az életüket. Aztán most, hogy a második kötetet olvasom, még egy újdonságot tapasztalok meg általa. Már az első kötetben is körvonalazódott, de ebben aztán elég egyértelmű, hogy a főszereplők, akik az események középpontjában állnak, és gyakorta mozgatják is azokat, nem feltétlenül jó emberek. Nem olyan emberek, akiknek könnyű azonosulni a céljával, és főleg a módszereivel. Mégis, ahogy olvasom a történetet, egyre azon kapom magam, hogy drukkolok nekik. Szóval ezzel a könyvvel igazából csak egy bajom van: hogy még nem jelent meg a harmadik kötet!

Dior: Poison, a parfüm, ami örök kedvencem, és csak azért került itt külön kiemelésre, mert rég nem volt alkalmam használni, de most karácsonyra újra megkaptam Anyukámtól.

♥ Ahogy beköszöntött az új év, engem elkapott a tavaszvárás, és természetesen a legkedvesebb tavaszi színeim kezdtek újra feltűnni. Így került a szemem elé az Essence longlasting ajakceruzája, és abból is a 04 Peach beauty árnyalat. Olyan igazi szép idő színű, barackvirágos, könnyed és nagyon nőies. Ráadásul valóban hosszan fennmarad az ajkamon.

♥ Ismeritek a Renova színes és illatos papír zsebkendőit? Hát én most találtam rájuk, és szerelem volt első látásra. Hát még első szaglásra! A képen a rózsaszín és rózsa illatú látható, amely az egyik kedvencem lett a kék, áfonyás süti illatú mellett. Sajnos a csomagot felbontva nem tartják meg sokáig az illatukat. Viszont zsebkendőként is kitűnően funkcionálnak, hiszen puhák, de erősek.

♥ És végül, ami a legkevésbé (és legrosszabbul) látszik a képen, az IKEA Fabrina ágytakarója, 250*250-es méretben. Az online katalógusban a színe és a feltételezett textúrája tetszett meg (épp ilyen színű a fal a hálószobában), amikor kinéztem,, még nem is tudtam, hogy ennyire könnyű és könnyed darab. Bár akkora, hogy alaposan be tudom teríteni vele az ágyat, mégis alig van súlya. Az anyaga lágy szövésű, olyan hatást kelt, mintha kézzel készült volna.

Csalódásom ebben a hónapban csak egy volt, ráadásul olyan termék, amit már régóta használok. Az Il Makiage kabuki ecsetéről van szó. Ahhoz képest, hogy ez egy méregdrága ecset, mostanában úgy viselkedik, mintha sulifixszel ragasztották volna fel a szőreit. Csomókban hullik. Pedig amúgy nagyon szépen lehet vele dolgozni, az alapozót egyenletesen tudom eloszlatni vele, de hát mindez nemsokat ér, ha közben amerre jár, szőrt hagy maga után, mint egy macska. Azon gondolkodom, hogy amikor az eladó azt mondta rá, hogy ez életem végéig el fog kísérni, vajon mennyire néztem ki öregnek és betegnek?!

Ebben a hónapban tehát ezek azok a dolgok, amit ki tudok emelni, és bátran ajánlok (illetve az ecset esetében éppen hogy nem ajánlom). Kíváncsian várom a februárt: vajon milyen újdonságokat próbálhatok ki, és mi válik igazán kedvencemmé?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s