A legjobb februári kérdések

Ismét eltelt egy hónap, és ahogy januárban, úgy februárban is remek kérdéseket kaptam Ask.fm-en. Most ezek közül szemezgetek.

Mount Everestről jössz lefele. Te még erőben vagy társad nem tud menni segítség meg sehol. Egyetlen logikus döntés, hogy hagyd ott meghalni vagy te is meghalsz és itt ugye nincs esély igazán a túlélésre. Megtennéd? Otthagynád? Logikus maradnál?

Az egyetlen logikus dolog, hogy a Mount Everestre még felfelé se megyek sherpa nélkül, nem hogy lefelé. Így tehát én átveszem az élelmet, ami nem kell, ott hagyjuk, és a sherpa viszi a társam.
Ha pedig a sherpám maga az a társam, aki rosszul van, ő úgy van nevelve/kondicionálva, hogy ő maga fog ragaszkodni ahhoz, hogy hagyjam ott. Én persze mindent meg fogok próbálni, hogy ne kelljen ott hagynom, de ő elmagyarázza, hogy jutok le élve, és elzavar.

Melyik a jobb kép: egy napfelkelte vagy egy naplemente?

Képen 100-ból 99-szer mindkettő giccs. A valóságban hozzám a naplemente áll közel.

emlékszel még a rajz érettségi kihúzott tételeire? mármint a kérdésekre 😀 és írásbelin mi volt?

Emlékszem… Asszem soha nem fogom elfelejteni. Ugyanis a tanárnő volt oly rendes, és sorba rakta nekünk a tételeket. Mindenki eldöntötte, hogy ki mit akar húzni, én oda-vissza tudtam Gulácsy életét és munkásságát, ami a 19. tétel volt. Csak azzal nem számoltam, hogy ha másodiknak megyek be, akkor valaki már húzott előttem. Szóval én békésen leültem, diszkréten kiszámoltam a 19. tételt, magabiztosan kihúztam… És az volt ráírva, hogy “20. Ismertesse Honorè Daumier életét és munkásságát.” Hát nem tudom, melyikünk sápadt le jobban, a tanárnő, vagy én. Ugyanis Daumierről annyit tudtam, hogy XIC. századi litográfus. Semmi többet. Így több mint tizenöt év távlatából, fogalmam sincs, hogy jutottam túl a dolgon, de az biztos, hogy ott érdemi info csak a tanárnő szájából hangzott el.
Az “írásbeli” ennél jóval egyszerűbb volt, ugyanis festeni kellett. Illetve reprózni. Én Csontváry Taorminai görög színház romjainak egy részletét festettem, és nagyon élveztem.

mi az, amit (meg)látsz a fényben?

A medve árnyéka. És akkor hosszú lesz a tél.

El tudod képzelni a világot úgy, ha csak a lelkeket látnánk, és nem a testeket?

Igen. És úgy képzelem, hogy sokkal őszintébbek lennénk egymáshoz. Kénytelenek lennénk, hiszen minden látszik. És sokkal kevesebb lenne az érdek alapú kapcsolat.

Ha az égre nézve valaha is kételkedni kezdtél más világok létezésében, tudd, hogy valahol egy teremtmény az égre nézve most épp benned kételkedik.

Igen, ahogy Lappföldre is azért mentén el, mert a Mikulás már kezdett kételkedni a létezésemben.
Amúgy: ha van valami, amiben egész kicsi korom óta biztos vagyok, az az, hogy amit mi az égen csillogó pici pontoknak látunk, ott a valóságban MUSZÁJ lennie valamiféle életnek.

Magyarországon belül hova szeretsz legjobban utazni? Akármilyen céllal, legyen az kultúra, kirándulás, mininyaralás, sátrazás etc!

Alapból bárhová szívesen utazom.
Itthon a kedvenc kirándulóhelyem Dobogókő, oda minden évben néhányszor föl szoktunk menni legalább egy napra. De igazából tényleg örömmel mennék bárhová az országban.

Szerinted miert elnek sokan ugy, hogy felnek a sikertol?:) Tovabbi szep napot!❤ Élj, ne csak létezz.

Egyrészt alapból a sikerhez vezető út lehet félelmetes, ezért sokan meg sem próbálnak elindulni rajta.
Azon kívül a siker felelősséggel jár. A környezet (és te magad is) onnantól elvárná, hogy hozd azt a szintet. És a felelősségtől baromi sokan félnek.

Ha most azt mondanám, hogy ingyen elmehetnél a világon akárhová nyaralni, akkor hová mennél, és mennyi ideig? Készíts egy kis tervet, hogy hány napos nyaraláson vennél részt, ol, mikor, miket néznél meg? Ha van kedved, csatolj egy képet is! 🙂

Ezen nem is kell gondolkodnom: ha csak egyetlen helyre mehetek, a Spitzbergákra mennék jegesmedvéket nézni.
Na persze, ha világkörüli utat ida választhatok, arról szívesen készítek részletes útitervet. 🙂

Hányszor megyünk el végzetünk, szerencsénk, sordöntő találkozások, vagy különös dolgok mellett?

Azt gondolom, hogy egyszer sem. Mert ha elmegyünk mellette, akkor az számunkra nem volt sorsdöntő, nem volt “megírva”, hogy meg kell történnie velünk. Ami tényleg végzetes számunkra, amellett nem fogunk elmenni.
Az persze már más kérdés, és gyakran elő is fordul, hogy valaki felismeri a sorsdöntő akármit, megáll, belekezd, de aztán mégis elszalasztja vagy elbaltázza.

Ha tehetnél egy dolgot, ami megváltoztatja az életed, mi lenne az az egy dolog?

Ez a kérdés úgy, ahogy van hülyeség. Mi az, hogy HA tehetnék? Mindig tehetek. Bárki tehet. És nem csak egy dolgot. Max nem azonnal történik a változás, hanem fokozatosan.

Mi az a külső és belső tényező ami a leginkább taszít a másik nemben? *körkérdés a követettjeimnek* 🙂

Ha ápolatlan, és ha olyan nyúlós, tapadós modora van. De ez minden nemben taszít.

Szerinted hová tart a világ?

A fény felé.
Csak vannak, akik letérnek az ösvényről, és belevesznek a sötétségbe.

számodra mit jelent egy (illat)gyertya?

Leginkább jó illatot a lakásban.
Mondjuk most az illatválasztásban az is benne van, hogy egy ideje nem eszem édességet, és az agyam számára a hiányt ezekkel a vaníliás-karamellás illatokkal pótolom.

Találj ki egy új szót, és írd körül a jelentését!

Rengeteg olyan szót használok, aminek csak én ismerem a jelentését (persze most alig néhány jut eszembe). Például:
Összegubickodik = összekucorodik, összegömbölyödik.
Moncsorgat = szorongat, szorongatva gyűrköd.
Továbbá minden állat (az általa kiadott, megnevezhető hangon kívül) azt csinálja, ami ő. Mondjuk a macska macskog. A tacskó tacsog. A ló… lóg. 😀

Van példaképed? Olyan ember akire felnézel? Biztos van, mindenkinek van. Ki az? Tudom, sablonkérdés, egy kis csavarást vinnék bele, remélem sikerül. Személyesen ismerned kell ezt a személyt.

Meg fogsz lepődni: nekem nincs. Már nincs. Egyszerűen — és ezt nem nagyképűségből mondom — kinőttem belőle. Tizen-, de még kora-huszonéves koromban is nagyon példaképkereső ember voltam. Nagynéni, aztán Anyukám barátnője… nagyon tudtam rajongani, olyan akartam lenni, mint ő, próbáltam utánozni, lestem minden szavát… De nincs az a rajongás, ami megérné, abban a pillanatban, amikor szembesülsz vele, hogy mennyire csak egy ember ő is. És ha hiszed, ha nem, eljutottam a tudatosságnak egy olyan szintjére, hogy akarva se tudok valakiben példaképet látni. Olyan van, persze, hogy egy-egy emberben meglátok valamit (külső, vagy belső), ami tetszik, és mérlegelés után, a magam képére átformálva beépítem a külsőmbe vagy a személyiségembe, de olyan nincs, hogy egyetlen embert tokától bokáig követésre méltónak találnék.
Vagy ha mégis van, az én vagyok, illetve az, akivé válni szeretnék, akivé tudom, hogy válni fogok.

Mi volt a legkínosabb dolog, amit valaha tettél a szerelem nevében?

Szereztem neki lakást, készültem rá, hogy összeköltözünk, fél éjszaka virrasztottam, míg átcuccol, aztán az utolsó forduló alkalmával az “exével” hívatott föl, hogy megüzenje, hogy szakít, és ők fognak a lakásba költözni.
De szerintem ez nem rám nézve volt kínos.

Ha kitörölhetnél egy szörnyű emléket a múltadból, mi lenne az?

A legszörnyűbb emlékem se törölném ki, mert az is hozzátett valamit, nem is keveset, ahhoz, aki most vagyok.

Fenn marad a banán a vízen?

Attól függ, hogy élő vagy döglött majom gyomrában van.

Mit gondolsz a cigirol? Mennyire hulyeseg vagy nem hulyeseg? Te cigizel?:) Tovabbi szep estet!❤

Nagyon ritkán szoktam, mostanában már csak akkor, ha nálunk vannak a legjobb barátnőmék, és vele egy-egy szálat.
Azt gondolom, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy cigizik-e vagy nem, és ha igen, mennyit. Szerintem nincs ember a Földön, aki ne tudna a káros hatásairól. Ugyanakkor, én dolgoztam a Tüdőklinikán, és azt láttam ott, hogy a súlyosan rákos betegek jelentős százaléka az életben nem szívott el egy szálat sem.
Én azért mérsékeltem le ennyire, mert a bőrömön és a hangomon érezni kezdtem a rossz hatását. De azt soha nem fogom mondani, hogy “soha többet!”, és ha olyan kedvem van, igenis el-elszívok egy-egy szál gyümölcsöset.
És sokkal inkább dohányozzon valaki, mint hogy iszákos vagy drogos legyen.

Hogyan képzeled el a világot 2030-ban?

50 éves leszek.
A technológia szinte teljesen átveszi a kézi munkaerő helyét.
Visszatér a divatba a féloldalas frizura és az óriástáska.
A biokozmetikumok kiszorítják a mesterséges kozmetikumokat.
A Pantone a tintakéket nevezi ki az év színének.
Megszületik Caramel első unokája.

Voltal mar Azsiaban ? Ha igen melyik orszagban es milyen volt? Ha nem szeretnel-e? es hova?

Sajnos nem voltam még.
Ami nálam bakancslistás, hogy sétáljak egyszer a Nagy Falon. De szeretnék eljutni Japánba és Koreába is. Na, jó, Vietnam se lenne rossz.
Thaiföld és Nyugat-Ázsia nem vonz annyira.

Szia. Mit gondolsz? Szerethetjük a hazát, ha bíráljuk? Miért?

Természetesen igen. A szeretet soha, senkivel szemben nem elvakult ajnározást jelent. Sőt, ha igazán szeretsz valakit, legyen bár személy, vagy valami nagyobb eszme, az nem csak azt jelenti, hogy a hibáival együtt szereted, hanem hogy megtiszteled az őszinteségeddel, és rá is mersz mutatni a hibáira. Persze nagyon nem mindegy, hogy milyen hangnemben teszed, és csak akkor érsz el vele valamit, ha valóban a segíteni vágyás vezérel.

Mai pszichologiai kerdesem: El tudnad kepzelni, hogy örökbefogadj gyereket? Ha igen milyen nemü/koru/nemzetisegü gyerek lenne? Tudnad ugyanannyira szeretni mint a sajatod ?

Ha örökbe fogadnám, onnantól a sajátom lenne, tehát természetes, hogy sajátomként szeretném.
Én, személy szerint, elég mérsékelten vagyok anyatípus, de amúgy, ha fontos életcélom lenne a gyermekvállalás, akkor biztosan szóba jöhetne az örökbefogadás is.

Gyerekkorodban milyen mesétől féltél tényleg?

Jaj, de rémes, tényleg volt ilyen, és most eszembe juttattad.
A “Misi mókus vándorúton”-ból a sakál.
Tényleg féltem tőle.
Mondjuk ehhez hozzá tartozik, hogy az én gyerekkorom “dévédéje” még a diafilm volt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s