Korea a fürdőszobában 2. – Hófehérke, a csiga és a nemesfémek

Szerintem izgalmas téma következik, ugyanis alkalmam nyílt kipróbálni néhány olyan terméket, amelyre a koreai nők esküsznek, hogy ezeknek köszönhetik bőrük szépségét. Köztük olyan összetevőkkel is megismerkedtem, mint a 24 karátos arany és a csiganyálka.
Ezek a termékek Magyarországon nem elérhetőek, de az interneten be lehet őket szerezni.
Lássuk, miket próbáltam ki én!

Mielőtt belekezdenék, mindenképp szeretnék pár szót mondani az eBay-es vásárlásról. Ha erre vállalkozol, jól nézd meg, kitől és mit veszel. Mindenképp válassz olyan eladót, akinek 97% fölötti a referenciája, így bízhatsz benne, hogy a rendelt áru valóban épségben megérkezik. Továbbá mielőtt rendelsz, nézz körül alaposan a lehetőségek között. Van néhány olyan koreai márka, mint a Skinfood és a Tonymoly, amelyeket sokan ajánlanak, az ő termékeikben bátran megbízhatsz.

Na, de most már tényleg nézzük ezeket az izgalmas kencéket!

TONYMOLY Gold black sugar mask

blacksugarMindenek előtt életem eddigi legjobb arcradírját szeretném bemutatni nektek. Ez többek között 24k aranyat is hatalmazz, de nem ebben rejlik a titka. Viszont a benne található fekete cukorszemcséknek köszönhetően hatékonyan, mégis kíméletesen radíroz. Ahogy azt már írtam a koreai arcápolási rutint bemutató bejegyzésben, a cukorszemcsés radírozónak sok előnye van a hagyományos arcradírokkal szemben. Először is az, hogy a cukor természetes anyag, amely a bőr melegének hatására lassan olvadásnak indul, így nem csak tisztítja, de táplálja is a bőrt.
A Tonymoly Gold black sugar arcradírja sűrű és ragacsos masszát tartalmaz. Nekem az vált be, ha az arcomat nagyon enyhén benedvesítem a használata előtt. Ez semmiképp nem tocsogós vizes bőrt jelent, hiszen vizes környezetben a cukor hamarabb olvad el, csupán az eloszlatását segíti, ha a bőröm csúszik egy kicsit.
Az arcradírt felkenve először is sárga lesz a bőr. Ettől nem kell megijedni, hiszen ez nem betadine oldat, a sárgaság nem maradandó. 🙂
Ahogy aztán elkezdtem a cukorszemcséket az arcomba masszírozni, azonnal éreztem a tisztító hatását. Kevés is elég belőle ahhoz, hogy a teljes arcfelületet meg tudjam tisztítani vele, és miután lemostam, egyenletes és nagyon finom tapintású maradt a bőröm utána.
Nem bántam meg, hogy egyből a teljes kiszerelésű terméket rendeltem meg, és azt hiszem, ha már fogyóban lesz, mindenképp újra is fogom vásárolni.
A tégelyben 100gr arcradír található, ami nagyon sokáig elég lesz, mivel tényleg kevéssel is szép hatást lehet elérni. A hosszú eltarthatóság érdekében kerülni kell a vizes környezetet, és nyáron, ha nagy a meleg, esetleg érdemes hűtőben tárolni.
Az eBay-en 2000.- körüli áron vásárolható meg.

TONYMOLY 24k gold maszk

24kgoldAmennyire az előző terméknél nem kapott szerepet a benne található aranytartalom, annál fontosabb itt, hiszen ennek az arcmaszknak épp ez a lényege.
A kis tasakokban éppen egy használatnyi krémet találunk, amely sötétsárga, és csillogó. Maszkolóecsettel könnyen el tudtam oszlatni az arcomon, ahol már egyértelműen arany színűnek látszott. Na, ebben van valami kissé bizarr érzés. Mármint… szóval aranyat kentem a fejemre! Őszintén szólva Kleopátrának éreztem magam közben. 🙂
Húsz percig hagytam hatni a bőrömön, majd a konjac szivacsom segítségével mostam le. Tulajdonképp könnyen eltávolítható ez a maszk, és  egységes, telt, ragyogó arcbőrt hagyott maga után. És ezt ne úgy értsétek, hogy fénylik tőle a bőr, mintha zsíros lenne, hanem tényleg ragyog. Azt gondolom, hogy az arany mikroszemcséi valamilyen módon belediffundálnak a bőrbe, és élénkítik az arc természetes ragyogását.
Egyéb hatását nem tartom kiemelkedőnek. Viszonylag átlagosan hidratál, és nem hiszem, hogy olyan tápanyagokkal látná el az arcbőrt, amelyek a mindennapi élethez nélkülözhetetlenek. Leginkább olyan alkalmakra ajánlom a felvitelét, amikor meg kell jelenni valahol, például színházban vagy esküvőn, mivel rövid időre valóban látványos szépséget kölcsönöz az arcbőrnek.
A tíz kis tasakot 1200.-ért lehet megvásárolni. Ha valaki a teljes, 100ml-es kiszerelésre is vágyna, azt 3700.- körüli áron találni meg.

TONYMOLY Panda’s dream

Na, ez z a cucc, aminek a hatásától konkrétanpanda tátva maradt a szám.
Igazából már régóta szemeztem ezzel a krémmel, már csak azért is, mert annyira cuki a csomagolása. Viszont semmiképp nem mertem volna megrendelni, hiszen azt se tudtam, mi fán terem a fehérítő krém. Bevallom, nekem azok a foltokban pigmenthiányos bőrű emberek jutottak eszembe, és ezért tartottam tőle. De ha már a Tonymoly volt olyan kedves, és küldött belőle két mintát a rendelésem mellé, hát egy életem, egy halálom, kipróbáltam.
Az én arcbőrömről tudni kell, hogy hajlamos érzékenykedni, és az orca részen foltokban kipirul. Hát ezeken a piros foltokon és a szemem alatti sötét karikákon próbáltam ki a fehérítő krémet, és a hatásától leesett az állam.
Először is az arcom, ahol a pirosság már szinte a krém felvitelét követő percekben elkezdett halványulni. Látványosan! És a várt ijesztő gésa-hatás helyett szép, halványrózsaszín arcbőrt kaptam. Sajnos (egy próbálkozás után) a hatása nem túl tartós, hiszen az esti arctisztítás során újra megjelentek a piros foltok, de már jóval diszkrétebben.
A szemem alatti területtel már ambivalensebb a helyzet. De ez nem a krém hibája. A sötét területtel ott is felvette a harcot, de ugye a ráncokkal, karikássággal nem, szóval a sötét karikák helyett – világos karikákat kaptam. Ennek ellenére ezen a területen is folytatni fogom a kenését, mivel könnyebb így az alapozóval és a korrektorral világos, egységes hatást elérni ott.
Egyébként maga a krém viszonylag sűrű és nem könnyen oszlatható el. Óvatosan kell dolgozni vele, hogy vékony rétegben, egyenletesen tudjam a kívánt bőrfelületbe masszírozni. Nagyon kevés kell belőle egy használatra, úgyhogy szerintem ez a két kis minta hetekig ki fog tartani nekem.
Ha később meg is szeretném venni, ami egyébként elképzelhető, akkor választhatom a teljes, 50gr-os kiszerelést 2500.-ért, vagy 10 mintacsomagot 1000.-ért.

PURITO BB krém és arctisztító

puritoEzeket a termékmintákat is ajándékba kaptam a rendelésem mellé, és bevallom, jó pár napig csak nézegettem őket, nem mertem kipróbálni.

A dolog ott kezdődik, hogy eleve nem vagyok egy nagy BB-krém fan. Szerintem az én arcomra nem nyújtanak elegendő fedést, ezért jó ideje nem próbálkoztam már velük. Viszont most itt volt ez a kis tasak, hát, gondoltam, egye fene, lássuk, mit tud. (A dologhoz hozzá tartozik, hogy nem a legjobbkor álltam neki kísérletezni, mivel nemrég tönkrement a kabuki ecsetem, és most egy lapos alapozóecsettel próbálom reggelente összemázolni a képem.)
Hát, jelentem, ez a krém pontosan azt nyújtotta, amit érettebb bőrön el lehet várni egy BB-krémtől: közepesen fed, és a ráncokkal nem tud mit kezdeni. Ráadásul van egy nagyon fura, szürkés színe, amit én a benne lévő csiganyálka-tartalomnak tulajdonítottam, ahogy azt is, hogy a többi hasonló krémhez képest az állaga sűrűbb és ragacsosabb.
Így önmagában jó adag púdert kellett rápamacsolnom, hogy újra Dorka-színem legyen.
Viszont ha több időm lett volna próbálkozni (és ha lenne egy tisztességes ecsetem hozzá), akkor szerintem nagyon jó sminkalap válhatott volna belőle. Megrendelni biztos nem fogom, de remélem, egyszer még kapok belőle mintát, hogy kipróbáljam, mit művel, ha az alapozó alá kerül.
Ha valaki ezek után kedvet kapott volna rá, hogy megvegye, eBay-en 2500.-ért érhető el a teljes, 30ml-es kiszerelés.

A másik Purito tasak arctisztítót rejtett, szintén csiganyálka tartalommal.
Nos. Az első, amit ezzel a termékkel kapcsolatban minden kétséget kizáróan meg kell állapítanom, az, hogy csigaszaga van. Nem olyan mindent betöltő módon, és ha már egy ideje fenn van az arcon, meg is lehet szokni, de hát akkor is. Viszont ez a kisebbik bajom vele.
Ez a lemosó a krémes és habos állagú lemosók között helyezkedik el. Ahogy felkenem, képez egy krémes bevonatot, majd amikor nedves kézzel elkezdem eldörzsölni a bőrömön, akkor habzik fel, de nagyon enyhén. A krém javára kell mondanom, hogy rendkívül szépen eltávolítja az arcról a sminket és a szennyeződést. Viszont magát a krémet már sokkal nehezebb eltávolítani. A konjac szivacs többszöri újramosásával is csak a nagyja jött le, utána át kellett még törölnöm micellás vízzel és ápolókendővel is.
Ami viszont számomra leginkább ellene szól, az nem a krém hibájából adódik. Bevallom, a Pupa Velvety potion használata mellett elkényelmesedtem: hozzászoktam, hogy egy krémet használok az arcom teljes felületére, amellyel a szememről is le tudom mosni a makacs sminket. Szegény csiganyálka nem tehet róla, hogy nem kenhetem bele a szemembe.
Egyébként azok számára, akik külön szemfestéklemosót és arctisztítót használnak, (és persze van türelmük lemosni magukról a lemosót) nem rossz választás, mert valóban nagyon szépen letakarította az arcomat, és jó tapintásúvá tette a bőröm.
Ha valaki úgy dönt, hogy megvenné, 4000.-ért juthat hozzá eBay-en a 250ml-es kiszereléshez.

LAIKOU csiganyálka esszencia

csigaÉs végre megérkezett az utolsó kozmetikum is, a legizgalmasabb: a csiganyálka esszencia.
Mielőtt kitérnék a konkrét termékre, gondoltam írok egy pár szót erről a különleges összetevőről. A csiganyálka jótékony hatását egészen véletlenül fedezték fel éticsiga-tenyésztők, mikor egyszercsak elkezdték megtapasztalni, hogy akik gyakran kerülnek kontaktba az állatokkal, azoknak sokkal egészségesebb és puhább a kezükön a bőr, és gyorsabban gyógyulnak a kéz sérülései. Persze elkezdték vizsgálgatni, hogy ennek mi lehet az oka, és megállapították, hogy a váladék, amit a csiga termel, tele van kollagénnel és elasztinnal. A csiga önmaga számára, a természetes életkörülményei között is arra használja a nyálkáját, hogy megóvja magát a sérülésektől, illetve az esetleges sérüléseket minél hamarabb regenerálni tudja.
No, hát ha minden igaz, ezt a remek hatóanyagot tartalmazza a rózsaszín tubus. Amit én rendeltem, azt az eBay-en szemkrémként árulják, de ez a csomagoláson sehol nincs feltüntetve, szóval én az egész arcomon használni kezdtem. (Egyébként is, ami a szem alatti érzékeny bőrnek nem árt, az a teljes arcra kenhető, míg fordítva ez már nagyon nem igaz.)
A tubusból kinyomva sűrű, fehéres-opálos anyagot kapunk, ami elkenve gél állagú, és egyáltalán nem kelt nyálkás érzetet. Ha nem tudnám, hogy miből van, eszembe nem jutna csigára gyanakodni, hiszen ez egy kellemes illatú híg gélkrém, ami az arcon gyorsan felszívódik.
Nem “csodakrém”, egy nap után nem produkált látványos eredményeket, de azt már a kipróbálása után is éreztem, hogy a bőröm puhább tapintású lett.
Ez az esszencia egyébként 30gr-os kiszerelésű, és már 450.-ért megkapható.

Kíváncsian várom, hosszabb távon milyen hatást fejtenek ki ezek a kozmetikumok. Ha lesz róla bővebb tapasztalatom, mindenképp vissza fogok térni a témára.

Szép napot kívánok!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s