Itt vagyok

Vége van a nyárnak, lassan kezdek magamhoz térni a nyári kábulatból. Ez most csak egy gyors helyzetjelentés lesz, de ha a Bloggerek Istene is megsegít, akkor ősztől újra rendszeresen jelentkezem a bejegyzésekkel.

harmincnyolc

Nem tudom, hogy ez a nyár valóban hosszabb volt-e az eddigieknél, vagy csak nekem tűnt annak, de én bizony igencsak nehezen viseltem. Hozzá kell tennem, hogy utoljára akkor voltam nyárbarát, amikor ez még számított valamit a napi rutinban, vagyis iskolás koromban. A munka azonban em áll meg akkor se, ha az iroda falai már szétolvadtak.

Vásárolgattam a nyáron

anangóÉn Isten bizony azzal az elhatározással indultam neki az idei nyárnak, hogy meg akarom szeretni végre. Ám ez a projekt kimerült abban, hogy végre beszereztem néhány nyári lakásdekorációt is, imádott őszi és téli kollekcióm mellé. Ananászok és flamingók lepték el békés otthonunkat.
Miután évek óta szemeztem már vele, végre egy sor pamutgömb-lámpát is beszereztem. Na nem az eredetit, hanem az eBay-es verziót, nagyjából negyedáron. De pamutszálból van ez is, gömbalakúak a burák ebben is, és led világítja meg ezt is, szóval olyan nagy különbség nem lehet.
limitedsummerTermészetesen a szépségápolásban se hagytam ki a nyári színeket és illatokat. Nem csak a tusfürdők kerültek kipróbálásra, amelyekről már írtam, de végére értem a tavaly megkezdett áfonyás testpermetnek, beszereztem trópusi illatú kézkrémet és görögdinnye-limonádé illatú kézfertőtlenítőt, no és természetesen meg kellett rendelnem a hableányfarok-nyelű ecsetkészletet is. Az előbbiekről külön bejegyzést tervezek, hiszen többségében el is fogytak, így a nyár lezárásaként ideje lassan kiürítenem az elfogyottas dobozom. Az ecsetkészletről azonban itt ejtenék néhány szót. Ugyanis nem tudom, hányadán is állok vele. Ahhoz kétség sem fér, hogy a kialakításuk nagyon nyári, nagyon vidám. Azonban a szőrük furcsán kemény. Furcsán, mert nem azon a módon, ahogy például a “szúrós” ecsetek kemények. A szálak vékonyak és puhák, de az ecsetek feje méretükhöz képest túl tömör. Kezdőknek semmiképp nem javasolnám, maximum a sminkes asztalt díszíteni, de ha van már egy kis rutinod, és persze van türelmed kitapasztalni őket, akkor nagyon különleges hatásokat lehet elérni velük. A highlighter ecsetet (ez látható a képen) külön rendeltem a készlethez, és az viszont egy álom. Szépségben is veri a többit, mert ez a színes-halfarok még irizál is kissé, puhaságban pedig messze magasan a legjobb. Szinte sajnálom, hogy el kell raknom őszre, márpedig el fogom, mert nem illik bele az őszi dizájnba.

Jártam erre-arra

A nyári bakancslistám felét se sikerült teljesíteni, de azért így sem unatkoztam.
kincsemÉletemben először jártam rangos lóversenyen.
A Kincsem Derby-n egy érdekes élménnyel és egy új kalappal gazdagodtam. A verseny mindenképp izgalmas lett volna, de így volt csak az igazi, hogy a futamban indult egy ló, akit személyesen is ismerek. Fogadni persze nem mertem rá, féltem, hogy azzal elveszem a szerencséjét, de nagy élmény volt végigizgulni a versenyt. A barátnőm lova végül második lett.
Ez a nyár jó alkalmat adott arra is, hogy végre egy kis időt töltsek a keresztlányaimmal. Természetesen vizes programokat választottunk, hiszen szárazon nehezen bírtuk volna.
annaAnnát, a nagyobbik keresztlányomat a ráckevei strandra vittük el. Évek óta a kedvenc strandunk ez, nem csak azért, mert közel esik a szüleim telkéhez, de szeretem benne, hogy nem tartozik a legfelkapottabbak közé. Persze unatkozni itt sem lehet, de a medencék nincsenek túlzsúfolva. Ráadásul nagyon okosan elkülönítették a fedett részleget, a kültéri részleget és a csúszdaparkot. Természetesen kaphatóak kombinált jegyek is, de alapvetően nem csúsznak rá a békés fürdőzőkre azok, akik azt a szórakozást kedvelik jobban.
vivifürcsi

Kisebbik keresztlányommal, Vivivel pedig különleges élményben volt részem. Életem első babaúszásán vettem részt! Csodálattal figyeltem őt és a többi két-háromévest, hogy milyen bátran vetik bele magukat a vízbe. Hiszen az, ami nekünk, felnőtteknek a derekunkig ér, számukra komoly mélység.
Ügyes dolog ez a babaúszás. Játékos feladatok keretében tanulnak komoly dolgokat, valódi úszástempókat, a vízen lebegést, és a víz alatt maradást. Nekem személy szerint ezek egyikével sincs problémám, de ismerek jónéhány felnőttet, akin sokat segített volna, ha már babakorában a vízhez szoktatják.

Ettem is a nyáron

Komoly fogadalom dívik a kis családunkban: ha a hőmérséklet meghaladja a harminc fokot, nem főzünk. Nem járulunk hozzá sem az állítólag nem létező globális felmelegedéshez, sem a személyes hőgutánkhoz. Meg hát van az a meleg, amikor már nem is igen kíván enni az ember. Ha valamiért mégsem elégednénk meg a granola és a szendvics változataival, akkor maximum a melegszendvics vagy a tejberizs jöhet szóba. Így hát a legtöbb nyári napon ezeken éltem.
lazacPersze volt néhány elviselhető este is, és ezek egyikén sütögettünk a barátnőmék teraszán, én pedig életemben először önként rávettem magam, hogy megkóstoljam a vöröstonhal-steaket. Ehhez tudni kell, hogy halfóbiám van… Nem, ez nem igaz, inkább azt mondanám, hogy szálkafóbiám. Mert amíg úszkál, vagy nem úszkál, de egyben van, nincs vele semmi bajom, de attól rettegek, hogy esetleg szálka akad a torkomon. Ezúttal azonban számomra hiteles emberek tettek esküt, hogy ebben nincs szálka, így meg mertem kóstolni. És nem volt rossz!
marshmallowPersze sokkal finomabb volt az a csemege, amivel szintén idén nyáron ismerkedtem meg.
Régóta vágytam megízlelni a parázsnál pirított pillecukrot. Láttam már képeken, olvastam róla, de az íze… És igen! Tökéletes csemegére leltem. Kívül, ahol finoman megkaramellizálja a tűz, ott egy vékony, roppanós réteg képződik rajta, a belseje viszont nyúlósan krémessé válik.
Hozzá kell tennem, hogy számomra inkább az őszt idézi az íze, mint a nyarat, szóval biztos vagyok benne, hogy idén még sütni fogok ilyet.

Nyertem!

nyereményEz az, amit ritkán mondhatok el magamról, de képzeljétek: nyertem!
Negiluy szépségblogger hirdetett egy nyereményjátékot a YouTube csatornáján, amelyben ezt a piros, horgonyos ékszerszettet ajánlotta föl a követőinek. Nekem pedig épp kapóra jött ez, hiszen egyrészt azon ügyködöm, hogy megszeressem a piros színt, meg hát a nyári motívumokban sem bővelkedem eddig, ezért pályáztam.. és nyertem!
Nem vagyok szerencsés alkat, eddigi életemben kétszer nyertem úgy komolyabban valamit, amiből az egyik kissé megdolgoztatott bennünket (éjfélkor a tombolán egy konyhakész, de egész pulykát, amikor másnap reggel ötkor az egész család elutazott egy hétre), a másik pedig egy fodrászati processzus volt egy márkaszalonban, amelyre 50%-os kedvezményt nyertem,… de olyan ügyesen lett csűrve-csavarva a dolog, hogy végül a fél árért alig fizettem a dupláját, mint ha egy szimpla fodrászatba ugrottam volna be.

Ezek voltak hát az én nyári élményeim. Ha van kedvetek, meséljétek el kommentben, ti mi mindent csináltatok, és hogy vészeltétek át azt az irdatlan meleget.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s