Megtelt a doboz / nyár

Egy vallomással kezdem: ezúttal bizony nem lett tele az a doboz, amiben az elfogyott termékeket gyűjtöm. Ám szerettem volna a nyarat egyben lezárni, és azért termeltem jó néhány üres tégelyt és flakont, amiről most írhatok.

Ha nem tudnád, miről is van szó, a korábbi dobozkiürítéseket elolvashatod itt és itt. Továbbá nem térek ki most a tusfürdőkre, hiszen azokról készült már egy külön bejegyzés.
De most lássuk, mi mindent fogyasztottam el a nyáron.

ARCÁPOLÁS

20170907_193339-01

Libero Wet Wipes
nedves törlőkendő

Akik követik a blogot, tudják, hogy ezekkel a kendőkkel szoktam kezdeni az arctisztítást. Leszedik a smink nagyját, amivel az apró vattakorongok nehezebben bánnának el.
Ezzel a fajtával kicsit nehezen barátkoztam össze, mert nem találtam eléggé nedvesnek, és mintha kisebbek is lennének a kendőcskék, mint amit megszoktam. Azonban miután ráállt a kezem és az arcom, hozzászoktam, hogy ebből többet használok el egy alkalommal, már kezelhetőbbnek bizonyult.

Duchesse
ovális vattakorongok

Nagyon praktikusak ezek a dupla méretű vattalapocskák, épp a fent említett okból: egy darabbal nagyobb felületet lehet megtisztítani. Ez a Müllerben kapható fajta nem emelkedett ki semmiben a többi hasonló vatta sorából, de nem múlta alul őket. Jól tisztít, nem szöszöl.

Duchesse vattakorongok
nyári kiadás

Nagyon szerettem volna, ha a belső is tükrözi a nyári külsőt. Igen, tudom, hogy nem egészséges,. de olyan jó lett volna, ha a vattalapok ananász illatúak. Vagy legalább flamingó illatúak…! De nem. Ezek is csak sima vattalapocskák voltak, annak viszont nem rosszak.

MAC
Fix+

Ha ez jelent valamit, ezt a terméket azóta már újra is vásároltam. A nevével ellentétben ez nem az a hagyományos fixáló spray. Inkább úgy mondanám, hogy összerendezi a sminket. Van, aki az alapozó alá is fúj belőle, de én találtam egy jó primert, úgyhogy ezt a lépést kihagyom. Viszont az ecsetet, amivel az alapozót kenem föl, mindig be szoktam fújni vele. Így természetesebb, könnyedebb, kicsit lazúrosabb hatást érek el. Amikor pedig már majdnem kész a smink, mikor már csak a szempillaspirál és a rúzs hiányzik, akkor permetezem be vele a teljes arcom. Mint mondtam, ezzel nem fixálom, hanem a púder púderes hatását tompítom.

Pupa
Super Nourishing Cream (minta)

Nem használtam el, még ezt a kis mintát sem, és ez sokat elmond róla. A Pupának több hasonló krémje is van, olyanok, amelyek állítólag mindenre jók, de hát ezt ugye tudjuk, hogy általában sántít.
A leírása szerint “a legszárazabb bőrt is kényezteti és rendkívül bársonyossá teszi”. Nos, a mi kapcsolatunk ezzel a krémmel, nem jutott el eddig a pontig. Vastag krém, de nem az, ami azért vastag, mert annyira táplál, hanem csak úgy öncélúan vastag. Tapad a bőrhöz, fojt, telít.
Tudjátok, hogy a Pupa sminkjeit mennyire szeretem, de ez a krém azt hiszem végkép meggyőzött, hogy a kozmetikumokat ne tőlük válasszam.

Jolse
mattító lapocskák

Ezekről is írtam már, amikor legutóbb koreai termékeket teszteltem. Azóta elhasználtam, hiszen mi lehetett volna ennél jobb segítség a hőségben. Harminc fok fölött csak kimondottan indokolt esetben vettem rá magam, hogy sminkeljek, viszont ha már vettem a fáradságot, természetesen meg is akartam őrizni azt a sminket. Ebben szolgáltak hűségesen ezek a növényi rostokból préselt lapocskák, amelyek kemény küzdelem árán felszívták a sminkre kiülő olajat a bőrömről.
Egyébként azóta alkalmam nyílt kipróbálni a Chanel hasonló célt szolgáló lapocskáit, és meg kell mondjam, semmivel se voltak se jobbak, se rosszabbak, mint ez a koreai termék.

Estee Lauder
Advanced Night Repair Eye szérum (minta)

Kevés volt a kis tasakban, túl kevés ahhoz, hogy megbízható véleményt merjek írni róla. Egy szérumot legalább egy hónapig érdemes használni, hogy valóban érezzük a hatását. Amit e rövid próbálgatás alatt tapasztaltam, az nagyon kellemes volt. A bőröm beszippantotta, nem maradt utána ragacsos érzés, és szerintem kipihentebbnek is tűnt tőle a szemem.

Etude House
Berry AHA Bright Peel Boosting (minta)

Még mindig nem döntöttem el, hogy bízom-e a kémiai hámlasztókban, úgyhogy most bevallom: ciki vagy sem, e kis tasak tartalma egy lábápolási szertartás lezáró pontja lett. És mint ilyen, jól teljesített. A kiáztatás és habkővel alaposan átdörgölés után kentem a lábamra ezt a folyadékot, majd puha pamutzoknit húztam rá. És reggelre valóban puhább, egészséges érzetű lett a lábam.

Bioderma
Sensibio AR micellás víz

Komoly elvárásokat fűztem ehhez a termékhez, hiszen a Bioderma a micellás vizek atyja. Ráadásul amikor megláttam, hogy kijöttek az AR, azaz kipirosodás elleni verzióval, nem bírtam tovább ellenállni a csábításnak, és megvettem. Kár volt. Semmivel nem hatékonyabb, mint az eddig használt Garnier volt, a néha már-már rozaceába hajló arcpirosodásomat teljesen semmibe vette, ráadásul egyáltalán nem éreztem, hogy felüdítené a bőröm.

SZŐRTELENÍTŐK

20170907_193201-01

X-epil
gyantacsíkok arcra

Nem tartom a világ leghatékonyabb megoldásának, de annyira extraérzékeny a bőr a szám fölött, hogy alaposan meg kell gondolnom, mit engedek oda. A kozmetikai gyantázás szóba se jöhet, mert bár tényleg az a legalaposabb, de utána egy hétig úgy nézek ki, mintha darazsat ettem volna.
Ez az otthoni megoldás nyilván kevésbé hatékony. Gyakrabban kell használni, marad is utána egy-egy kóbor szőrszál (ezek azért annyira fellazulnak, hogy simán kihúzhatóak csipesszel), de bírja az arcom, és ez a lényeg.

Veet
Easy-Gelwax

Egész nyáron nem jutottam el egy kozmetikushoz, hogy a karom legyantáztassam. Aztán a barátnőméknél megláttam ezt a dobozt. Kérdeztem, jó-e, azt mondta vigyem el, és próbáljam ki. Én pedig szemérmetlenül éltem a lehetőséggel.
Már a felhelyezése is könnyebb, mert nem kell melegítgetni, meg dörgölészni, csak simán széthúzni a csíkokat, és a bőrre simítani. Aztán vacogni egy sort, hogy biztos fájni fog, amikor lehúzom. Aztán, mivel már nincs visszaút, lehúzni. Aztán csodálkozni, hogy nem fájt. Aztán arra gondolni, hogy ha nem fájt, akkor biztos nem is szedte ki a szőrt. Aztán megnézni, megsimítani, és újra csodálkozni, hogy de, kiszedte.

BIC
Miss Soleil borotva

A lábamra használom, és meg kell mondjam, ennél jobb borotvával még nem találkoztam. Három pengéje van, szóval ez még nem emeli ki feltétlenül más borotvák sorából. Viszont ez a három penge valahogy nagyon vékony és éles lehet, mert könnyen siklik végig a bőrön, és nagyon, de tényleg nagyon sima érzetet hagy maga után.

ZSEBKENDŐK

20170907_193224-01

Természetesen ennél több zsebkendőt használtam el, de ezeket tartom említésre méltónak.

Alouette
You Are My Sunshine

A Rossmannban dobták utánam, tényleg jelképes áron. Viszont nem is ért sajnos többet. Erős zsebkendő, abból a szempontból akár jó is lehetett volna, hogy sokat elbírt. De a papírja bántóan kemény volt, még az egészséges orr is megsínylette, nem hogy nátha idején.

Coala
TuttiFrutti

Ha már nyármegszeretési projekt, lehetetlen volt nem megvenni egy ilyen trópusi hangulatot ígérő zsepit. Aztán mikor beleszimatoltam, kiderült, hogy ez bizony műanyagtrópus gumiananásszal.

ILLATOK

20170907_193139-01

Fruttini
Happy Craberry Vibes testpermet

Tavaly nyárról maradt, és ha valaki szimatolta már az illatát, akkor számára nem is lehet kétséges, hogy miért nem használtam el a többi évszak során. Egyszerűen lehetetlen, annyira nyári. Gyümölcsös, az tény, de nyoma sincs benne az áfonya fanyarságának. Ugyanakkor nem is valami cukorkásan édes aromáról van szó. Kirobbanóan vidám illat ez, olyan, amire csak azt lehet mondani, hogy tiszta erőből nyár.
Ráadásul testpermet létére meglepően tartós, és nem nyomták tele alkohollal sem.

Estee Lauder
Modern Muse

Ez a parfüm viszont tökéletes társam volt. Nagyon-nagyon szerettem, akár az éledező langyos napfényben, akár a legforróbb napokon fújtam magamra. Könnyed, lágy, virágos, nagyon nőies, elegáns… ragozzam még?
Hogy mennyire az enyémmé vált, ahhoz hadd meséljek el egy mókás történetet. Az történt, hogy álltam a metrón, reggeli csúcs, mikor még a kapaszkodóról is emberek csüngnek. Egyszer csak megéreztem, hogy valakinek a közelemben nagyon finom illata van. Aztán leszálltunk, telt-múlt a nap, hazafelé megint jármű, megint tömeg… és valakinek már megint nagyon finom illata volt. Ráadásul ugyanolyan! És még mindig nem fogtam gyanút, hanem bizony el kellett telnie néhány napnak, csupa ugyanolyan jóillatú ember között (?), mire rájöttem, mi történik. A saját parfümöm akkor érte el az alapjegyeit, és ő adta ki azt a bizonyos illatot. 😀

KÉZFERTŐTLENÍTŐK

20170907_193047-01

Nyár, szabadtér, atommeleg… azt hiszem az átlagnál egy kicsit több kézfertőtlenítőt használtam el. Mind a négy kiürült tubus a BBW terméke. Nagyon megszerettem ezeket a kis cimborákat, mert egyszerre alaposak, ugyanakkor jó illatúak.

Bath and Body Works
PocketBac Champagne sparkle

Ez a példány a pezsgőről lett elnevezve, de szerencsére nem az alkoholos szőlő (számomra undok) szagát éreztem meg rajta. Inkább emlékeztet szörpre, vagy savanyúcukorra, mint pezsgőre.
A nevében említett sparkle-t viszont láthatóan nagyon komolyan gondolták. A rózsaszín gél ugyanis telis-tele volt pirinyó arany csillámokkal. És igen, amikor a kezemre kentem, a kezem is tele lett ugyanezekkel.

Bath and Body Works
A thousand wishes

Ennek a készítői sem fukarkodtak a csillámokkal, de mivel sötétebb rózsaszín az alapzselé, valahogy mégis másképp hatott, mint az előző. Ugyanígy az illata is. Míg a Champagne Sparkle-t inkább bohémnak mondanám, az élet könnyebb oldalát mutatja, addig ez bár lágy és gyümölcsös, mégis elegánsabb.
Nehéz körülírni az illatát. Valamiért nekem mindig az eper jut eszembe róla, de valójában nem az. Ha muszáj hasonlítanom valamihez, akkor talán leginkább egy szépen elkészített, gyümölcsös szülinapi torta.

Bath and Body Works
Beast mode pomegranate

Erősebben és határozottabban gyümölcsös illat, mint az előző kettő. Azt állítja magáról, hogy gránátalma, és én el is hiszem neki, tekintve, hogy fogalmam sincs, milyen lehet ilyen töménységében a valódi gránátalma illata.
Mindenesetre nagyon kellemes, és mivel ez egy karakteres, de fanyarabb, savanykásabb aroma, ezért talán inkább a hűvösebb napokra ajánlom.

Bath and Body Works
Watermelon lemonade

A négy közül a legnyáribb, és számomra a legkevésbé kellemes illat. Nem is tudtam magamon elviselni, csak a harminc fokot meghaladó napokon.
A dolog ott kezdődik, hogy szerintem a görögdinnyének nincs igazán határozott illata. Valami vizes, kicsit a trópusi illatokra emlékeztető lötty-aroma, afféle pasztell-illat, ráadásul ez esetben még limonádévá is hígították.
Nem az én világom, szeretném hinni, hogy én ennél az illatnál karakánabb egyéniség vagyok.

SMINK

20170907_193002-01(1)

Astor
Mattitude púder

Semmi különös nincs benne, de szerettem. Kőpúder létére könnyen felvihető, elég laza szerkezetű anyag volt, szépen mattított, és még a nagy melegekben is egész derekasan helyt állt.
Most egy kicsit más műfajjal próbálkozom, az utódja egy áttetsző porpúder lett, de ha valaha visszatérnék a kőpúderhez, lehet, hogy újra ezt választanám.

Alverde
tégelyes korrektor

Talán látszik a képen, hogy ez a termék nem fogyott el. Viszont megromlott. Amit nem róhatok fel neki, tekintve, hogy hány fokok voltak itt a nyáron, de ha azt vesszük, hogy az összes sminktermékem közül csak ez romlott meg (mondjuk szerencse. hogy a többi nem), az azért sokat elmond róla.
Amúgy se tudom igazán, hányadán is álljak ezzel a korrektorral. Ha azt vesszük, hogy azt mondták róla, hogy szakasztott olyan, mint a Catrice camouflage, akkor azt kell mondjam, nagyon nem olyan. Sem a fedőképessége, sem a tartóssága nem éri el azt a szintet, ráadásul sokkal nehezebb érzés a bőrnek. De tény, hogy ez is testszínű, és egy kis tégelyben van, szóval ha úgy vesszük, tényleg egyformák… Irónia vége. Arra viszont jól használható volt, hogy a legmelegebb napokon, amikor a teljes arcnyi alapozót képtelen lettem volna elviselni, adott egy kis fedést, egységesíteni tudtam vele a kipirosodott bőröm, és támaszt nyújtott a rá kerülő púderrétegnek.

Miss Sporty
Vibrant colour (104 Dreamy)

Na, ez aztán tényleg egy szóra sem érdemes termék volt. Ráadásul össze is törtem, a maradékot meg nem volt nehéz elhasználni.
A típusnevet, miszerint “vibráló szín” nem is értem. Ez az árnyalat egy nagyon csillogó, fényes pasztell rózsaszín volt, és sok mindent csinált, de vibrálni, azt végképp nem.
Ahogy ugyanilyen el nem talált funkciója a szemhéjfesték mivolta. Jóérzésű ember ilyet a szemére nem ken. Viszont így a nyáron, de tényleg a legmelegebb napokon, szuper highlighterként funkcionált. Telis-tele van apró csillámokkal, így ezt a funkciót se töltheti be máskor, de a kánikula-sminkben valóban ideális.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s