Igazi őszi illatok

Tegye fel a kezét, aki már hiányolta az illatgyertyás blogbejegyzéseimet! Nos, ha van még kéz a levegőben az enyémen kívül, azzal örömmel tudatom, hogy újra eljött a hűvös időszak, amikor jól esik egy illatos gyertya mellett ücsörögni. Ráadásul a Yankee Candle idén ősszel valami elképesztően finom kollekcióval rukkolt elő.

Sajnos a YC ezúttal se támogatta kalandozásaimat, így ismét a független véleményem olvashatjátok.

20170831_175759-01Mulberry and Fig Delight

Ez a farmerkék viasz került először az olvasztóedénybe. A neve a fügét és a szederfa termését ígéri, és a csomagolásból kibújtatva valóban a füge füstösebb és a faszeder édeskésebb illatát érzem.
Kíváncsian vártam, hogy az összeolvadó kék viasztócsában dominál-e majd valamelyik, de meglepő módon egyik se kerekedett egyértelműen a másik fölé. Ahányszor beleszimatoltam, mindig más élményt nyújtott. Hol a szeder mustos aromája dominált, hol a füge fanyarsága érződött ki inkább.
Összességében nagyon kellemes illatú viasz ez, igazi szüreti hangulatot varázsol a lakásba.

20170831_175736-01Autumn Glow

Gyönyörű viasz bújik elő a csomagolásból. Felületesen sötétbarnának tűnhet, de ahogy a fény rávetül, látszik, hogy valójában mély padlizsánszín. A megolvadt viasz erős lilásbordó színe pedig már semmi kétséget nem hagy.
A négy illat közül talán ez a legférfiasabb, legalábbis kiérezni belőle egy fanyar férfiparfüm gyümölcsös-fás jegyeit. Ám szerencsére nem domináns ez a nemhez köthető aroma.
Az előző illat után most még egy lépest teszünk az érett ősz felé. Mert benne van még a szüret mustossága, savanykás-édeskés melege, de mellette már helyet kap a színes avar fölött párálló ress hajnali levegő illata is.
A viasz neve őszi ragyogás, és az aroma tükrözi is ezt a lágy, mégis hűvös melegséget.

20170831_175751-01Vibrant Saffron

Már a viasz színe is az ősz lágy hangulatát idézi. Ez a barna számomra igazi kuckózós szín. Természetesen megszaglásztam még kemény, olvadás előtti állapotában is, és a fűszeres-fás aromából mintha egy kis csípősség is érződött volna. Talán fahéj, de nem egyértelműen.
Ez a karcos altónus aztán szépen belesimult az olvadó viasz teljességébe. Az összhatás először olyasmi lett, mint a kóla, vagy még inkább a kólás gumicukor illata, aztán szép lassan egy meleg, fűszeres aromának adta át a helyét.
Nagyon otthonos lett a végeredmény, keveredve benne az őszi erdő és az őszi konyha hangulata.

20170831_175744-02Warm Cashmere

Igazság szerint az történt, hogy miután feltettem ezt a viaszt olvadni, belekezdtem valamibe, és kicsit meg is feledkeztem róla. Aztán egyszer csak arra figyeltem fel, hogy jé, milyen kellemes illat van a lakásban. Ne nevessetek ki, de az első gondolatom az volt, hogy a mókusok mennyire szeretnék ezt az illatot.
A nevét a meleg takarók bekuckózós élményéről kapta, és ez nem is áll messze az illattól, ám én mégis érzek benne valami mást is. Nem egészen szobaillat ez. Ha már pokrócok alatt kuckózás, akkor inkább egy teraszon, vagy még inkább verandán. Az összebújás melege mellett érzem benne a kinti hideget is. Épp csak az orr hegyét csipkedi, de akkor is jelen van.
A négy viasz közül ez a legkevésbé intenzív, ezért ezt érzékenyebbeknek is szívesen ajánlom.

Ha valamelyik illathoz ti is kedvet kaptatok, legkedvezőbben az Illatgyertya Webáruházban szerezhetitek be.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s