Gyönyörűségeim 2.

Rúzsok, rúzsok, rúzsok! Sosem elég belőlük, nemdebár? Nekem legalábbis továbbra is ők a kedvenceim az összes sminktermék közül. Amióta a legutóbbi kvartettről írtam, újabb négy gyönyörűséggel gyarapodott a gyűjteményem. Most ezeket mutatom be.

ysl36Yves Saint-Laurent
Rouge Pur Couture / 36

Igazi klasszikus. Már a megjelenése is azt sugallja, hogy a viselője ízig-vérig nő. A hasáb alakú, klasszikusan záródó csomagolás barackos-korallos árnyalatú rúzst rejt. Nem túl meghatározó, mégis elegáns szín, ami remek jolly joker lehet, akár egy hangsúlyos szemsminkhez, akár épp akkor, ha visszafogott, természetes arcot varázsolunk magunknak.
A másik YSL rúzs után kellemes csalódás volt a textúrája, mivel ez, azzal ellentétben nem csúszkál az ajkakon. Bár ez is inkább a könnyedebb állagú rúzsok közé tartozik, viszont mégis meglepően tartós. Fokozatosan tűnik el az ajkunkról, épp olyan diszkréten, ahogy előzőleg kiemelte azt.

ARE601Armani
Rouge Ecstasy / 601

Nagyon őszi. Ez az a szín, amit aláceruzázás nélkül nem lehet szépen használni, és még úgy is gondos applikálást igényel, de a végeredmény megéri a ráfordított időt.
Így, a tubusban kicsit talán túl sötétnek tűnik, de az ajkakon valódi bogyós szín jelenik meg. Inkább bíbor, mint bordó.
Ami a tartósságot és a kopást illeti, talán ezzel vagyok a legkevésbé megelégedve. Bár tulajdonképp egész sokáig fenn marad a számon, ám aztán egyszer csak úgy dönt, hogy elég, és belülről kifelé, kicsit foltosan kopni kezd. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha gondosan letöröljük, és felkenjük újra. Ne próbáljuk meg korrigálni, mert akkor csak össze-vissza mázolódik.

LCPerleesPennyLime Crime
Perlees / Penny

Nagyon-nagyon régóta vágytam már egy Lime Crime rúzsra. Az eBay-en elérhető koppintások közül természetesen többet is kipróbáltam már, de azokon nagyon érződött a kínai technológia. Ez viszont eredeti! A CultBeauty oldalon csaptam le rá, mikor egy nap meghirdették azt az akciót, hogy a LC termékekre ingyenes a szállítás. Pontosan egy hét alatt érkezett meg, és mivel Európából is indult, még vámot se kellett fizetni.
A Perlees rúzsok különlegessége, hogy “matt metál”-ként reklámozzák őket, ami így első hallásra ellentmondásnak hangzik, és bevallom, nem is egészen értem. Metálnak egészen biztos, hogy metál. Nincsenek benne látványos csillámok, a rúzs textúrája viszont valódi fémet idéző ragyogást nyújt. Ám amiben egyértelműen a matt rúzsok világát idézi, az sajnos a szárító hatása. Sok más matt rúzzsal ellentétben ez nagyon szépen fölvihető, még rúzsalap nélkül is tisztességesen kenődik, de ha órákig szeretnénk a szánkon tudni, akkor bizony számolni kell azzal, hogy száraz foltokat hagy maga után. Nem érintésálló, ebben nem követi matt társait, és épp amiatt, mert szárít, szintén kissé foltosan kopik. Így tehát ez sem frissíthető, de talán nem is érdemes. Hagyjuk inkább, hogy valami hidratálóbb rúzzsal regenerálódjon a szánk két viselés között.
Ez az árnyalat egy mély bronz, amely első pillantásra nagyon ünnepélyesnek tűnhet, de szerintem így ősszel simán viselhető hétköznapra is. Én legalábbis viselem.

narsdominiqueNars
Audacious Lipstick / Dominique

Lila. Mármint: LILA!! Ez a kép nem adja át hitelesen, de ez TÉNYLEG lila! Kábé minden elérhető márkát tűvé tettem már, hogy találjak egy olyan rúzst, ami hideg tónusú, nem hajlik bíborba, vagyis tényleg lila, de ugyanakkor nem matt. És ez az. Ez végre az!
Itt egy kicsit rózsaszínesnek tűnik, de a valóságban olyan, mint a szőlő ízű cukorkák. Lágy, hűvös lila.
Krémes finishű, sűrű és nagyon tartós. Nem fényes, egyáltalán nem az, de abban az értelemben nem is matt, ahogy mostanában a matt rúzsokat értjük. Lassan és szépen kopik a szájról. Egyike azon ritka rúzsoknak, amely nem csupán megül a szájon, hanem mintha valahogy bele is tapadna, eggyé is válna vele. Nem tudok rosszat mondani rá.
A viselhetősége természetesen jóval korlátozottabb, mint mondjuk a fenti YSL-nek, de én simán el tudom képzelni akár nappali, irodai sminkhez is. Mert bár bohókás, jópofa, mégis megvan a maga eleganciája, amit a matt fekete csomagolás is megerősít.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s